Trimite e-mail | Printeaza
01.06.2007

Serviciul de Presă al MAEIE

Viceprim-ministrul Andrei Stratan, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a primit delegaţia Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE), care se afla în tara noastră cu o misiune de monitorizare a alegerilor locale din 3 iunie curent.

Andrei Stratan a dat o înaltă apreciere eficienţei cooperării Republicii Moldova cu instituţiile Consiliului Europei, inclusiv cu CALRE. Totodată, dânsul a subliniat contribuţia Consiliului Europei, alături de OSCE/ODIHR, la observarea proceselor electorale din Republica Moldova. Astfel, misiunile internaţionale de observare a alegerilor locale din ţara noastră constituie un element-cheie pentru recunoaşterea internaţională a rezultatelor scrutinului.

"Republica Moldova este profund cointeresată ca procesul desfăşurării alegerilor să corespundă în totalitate standardelor europene, fapt care va demonstra maturitatea democratică a ţării noastre”, a precizat Andrei Stratan. In context, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a evidenţiat că autorităţile naţionale au depus eforturi considerabile pentru ajustarea cadrului juridico-normativ al Republicii Moldova în materie electorală la standardele Consiliului Europei şi ale OSCE.

La rândul lor, reprezentanţii Misiunii CALRE şi-au exprimat speranţa că alegerile se vor desfăşura într-o manieră liberă, democratică şi deschisă, alegătorii urmând să-şi exprime nestingherit voturile pentru partidele politice înscrise în cursa electorală curentă. Totodată, a fost manifestat un interes deosebit vizavi de posibilitatea exprimării voturilor de către cetăţenii Republicii Moldova, domiciliaţi în regiunea transnistreană a ţării.

În cadrul discuţiilor au fost abordate, de asemenea, diverse aspecte ale cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană şi alte structuri regionale şi internaţionale.

 

Serviciul de Presă al MAEIE01 iunie 2007

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus