Trimite e-mail | Printeaza
30.05.2007

Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău

Guvernul Moscovei intenţionează să deschidă la Chişinău Centrul cultural şi de afaceri „Casa Moscovei”

Reprezentanţii Primăriei municipiului Chişinău şi membrii delegaţiei Guvernului Moscovei, condusă de Boris Silaev, şef adjunct al Departamentului afaceri externe, aflaţi într-o vizită oficială de 3 zile în Republica Moldova, au susţinut, astăzi, o conferinţă de presă. În cursul întrevederii cu mass-media a fost menţionată importanţa relaţiilor de colaborare între cele două capitale şi exprimat interesul reciproc pentru aprofundarea şi extinderea cooperării la nivel de oraşe pe diferite domenii, cum ar fi implementarea reformei locativ-comunale, înverzirea şi salubrizarea oraşului, construcţia locativă şi de drumuri.

După cum a informat Sergiu Palihovici, şeful cabinetului Primarului General la Primăria Chişinăului, în timpul vizitei în Republica Moldova reprezentanţii Executivului Moscovei au fost primiţi de către primul-ministru Vasile Tarlev şi au avut mai multe întrevederi cu conducătorii subdiviziunilor Consiliului municipal. Palihovici a ţinut să menţioneze că subiectul discuţiilor dintre reprezentanţii structurilor statale din Chişinău şi oficialii din capitala Federaţiei Ruse s-a axat pe identificarea unor posibilităţi de colaborare şi consolidare a raporturilor de cooperare dintre Moscova şi Chişinău pe termen lung. Potrivit şefului Cabinetului primarului general, conducerea Primăriei Chişinăului intenţionează să preia experienţa specialiştilor din Moscova în domeniul gestionării fondului locativ, transportului public, de economie a resurselor energetice, de prelucrare a deşeurilor şi este dispusă să susţină orice iniţiative de cooperare în domeniile de interes comun.

La rândul său, Boris Silaev a subliniat că scopul vizitei delegaţiei Guvernului capitalei Federaţiei Ruse este examinarea propunerilor Chişinăului vis-a-vis de deschiderea Centrului cultural şi de afaceri „Casa Moscovei”. Potrivit lui Silaev, proiectul de inaugurarea a „Casei Moscova” la Chişinău este coordonat de primarul Iuri Lujkov şi intenţia de deschidere a Centrului a fost salutată şi de şeful Cabinetului de miniştri, Vasile Tarlev. Silaev consideră că deschiderea unui asemenea Centru de cultură şi afaceri ar contribui la relansarea relaţiilor economice între cele două oraşe.

În context, şeful adjunct al Departamentului afaceri externe a afirmat că informaţiile obţinute în cadrul întrevederilor cu conducătorii subdiviziunilor Primăriei şi Consiliului municipal Chişinău prezintă un interes deosebit pentru oamenii de afaceri din Moscova şi, în acest sens, Silaev a exprimat disponibilitatea de a organiza, în timpul apropiat, o vizită în capitala Republicii Moldova a unei delegaţii de businessmani ruşi, care ar putea discuta şi coordona implementarea unor proiecte comune.

Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău  

30.05.07

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus