Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.05.2007

Băsescu a susţinut la Brno aderarea Republicii Moldova la UE

Băsescu a susţinut la Brno aderarea Republicii Moldova la UE
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în discursul rostit la Summit-ul statelor din Centrul Europei, desfasurat la Brno, în Cehia, că România doreste ca, pe lânga statele din Balcanii de Vest, şi Republica Moldova să intre în atentia UE pentru o viitoare etapă a procesului de extindere.

În discursul său, Băsescu a amintit că în cei 17 ani scurşi de la căderea comunismului, în Europa Centrală şi de Sud-Est au avut loc schimbări importante, 10 ţări devenind membre UE, iar statele din Balcanii de Vest primind o perspectivă certă de aderare. „Dorim însă ca şi Republica Moldova să intre în atenţia UE pentru o viitoare etapă a procesului de extindere”, a spus Băsescu.În acest context, el a arătat că perspectiva aderării la UE fixează un obiectiv clar şi oferă garanţia unei recompense pentru îndeplinirea reformelor în statele ce urmează să intre în UE. „Evoluţia propriei mele ţări atestă performanţa acestei politici”, a spus Băsescu.Preşedintele Republici Moldova, Vladimir Voronin, şi-a serbat ziua de naştere vineri, ziua în care preşedintele Băsescu a fost prezent, ca şi omologul său moldovean, la Brno.La finalul discursului său, Băsescu i-a urat lui Voronin „Un calduros la mulţi ani!”.

După încheierea discursului rostit la summit-ul de la Brno, Băsescu s-a deplasat la memorialul eroilor români din localitate, unde a depus o coroana de flori. În oraşul Brno se află un monument dedicat memoriei soldaţilor români căzuţi în cel de-al doilea război mondial în lupta împotriva nazismului, fiind înmormântaţi aici 1569 de ostaşi români.

Sursa: Obiectiv de Suceava

Alocuţiunea preşedintelui României, Traian Băsescu, în cadrul Reuniunii „Europa Centrala şi de Sud-Est: probleme actuale şi provocări pentru viitor”http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=8802&_PRID=ag

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus