Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.05.2007

O reţea de migranţi moldoveni a fost anihilată la Arad

O reţea de migranţi moldoveni care acţiona pe relaţia Republica Moldova, România, Ungaria, Italia a fost anihilată la Arad, iar capul filierei a fost dat în urmărire generală, informează corespondentul AMOS News.

Reţeaua de traficanţi era în vizorul oamenilor legii încă din luna ianuarie, când anchetatorii s-au infiltrat printre membrii reţelei, iar telefoanele acestora au fost puse sub ascultare.

Potrivit procurorului Dan Ilarie, şeful DIICOT Arad, pentru fiecare imigrant, traficanţii încasau, în Italia, între 3.000 şi 3.500 de euro. Din reţea fac parte atât cetăţeni din Republica Moldova, cât şi români din Bucureşti şi Arad. Capul reţelei este un cetăţean moldovean care este dat acum în urmărire internaţională.

Traficanţii racolau oamenii în Republica Moldova, după care îi transportau în ţară, unde primeau documente de identitate românesti falsificate, iar apoi erau trecuţi prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria. Anchetatorii au estimat că alţi 200 de migranţi urmau să folosească acelaşi drum.

Sursa: Informatia

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus