Trimite e-mail | Printeaza
IT
23.05.2007

Neogen a cumparat Faces.md

Neogen a cumparat Faces.md

Firma romaneasca a platit citeva sute de mii de euro. Achizitiile vor continua.

Neogen face un nou pas in strategia sa de expansiune prin achizitii. La inceputul acestei saptamini, compania a cumparat Faces.md, cel mai popular site din Republica Moldova, cu peste 100.000 de utilizatori inregistrati. Valoarea tranzactiei este, conform contractului, confidentiala. Surse din piata estimeaza insa ca suma nu poate fi mai mare de 500.000 de euro. „Suma este formata din sase cifre, in euro“, ne-a declarat Calin Fusu, directorul general al Neogen. Potrivit acestuia, in perioada imediat urmatoare, compania urmeaza sa faca si alte achizitii, cel mai probabil in Romania. „Targetul nostru este sa fim cea mai importanta companie de publicitate online din Romania“, ne-a mai declarat oficialul Neogen. Iar pentru aceasta, fie ca este vorba de noi achizitii, fie de alte proiecte de dezvoltare, compania intentioneaza sa investeasca anul acesta in jur de un milion de euro. „Poate fi vorba de un milion, un milion si ceva de euro“, a mai spus Fusu.

Neogen a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 1,2 milioane de euro, iar pentru acest an estimeaza in jur de doua milioane de euro.

aces.md are un numar dublu de vizitatori fata de celelalte site-uri clasate pe locurile urmatoare, potrivit sistemului de monitorizare a traficului Super.md. Site-ul ofera utilizatorilor pagini personalizate si posibilitatea de a vota profilurile utilizatorilor. „Pe linga faptul ca este cel mai popular site din Moldova, Faces.md este bazat pe comunitati si continut generat de utilizatori, ceea ce se incadreaza perfect in filosofia Neogen“, a mai declarat Fusu.

hiar inainte de tranzactie, Neogen era prezent in Chisinau, unde are aproximativ 15 angajati, in principal programatori. Tot in afara tarii, compania are birouri in Bulgaria si in Serbia. In tara, compania este prezenta in Tirgu-Mures si Bucuresti. Numarul de utilizatori ai companiei din Romania se ridica la peste 1,3 milioane, iar in Bulgaria si Serbia, la 550.000.

Sursa: Cotidianul

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus