Trimite e-mail | Printeaza
23.05.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a prezidat o şedinţă la tema editării Enciclopediei  Moldoveneşti. La consfătuire au participat prim-ministrul Vasile Tarlev, ministrul Educaţiei şi Tineretului, Victor Ţvircun, ministrul Culturii şi Turismului, Artur Cozma, ministrul Justiţiei, Vitalie Pîrlog, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, vicepreşedintele AŞM, preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Pregătirea Editării Enciclopediei Moldoveneşti, Mariana Şlapac, consilieri prezidenţiali.

În cadrul şedinţei s-au discutat diverse aspecte vizînd executarea Decretului Preşedintelui Republicii Moldova cu privire la constituirea Comisiei Naţionale pentru Pregătirea Editării Enciclopediei Moldoveneşti, semnat la 26 martie anul curent.

Vladimir Voronin a subliniat importanţa selectării riguroase a specialiştilor care vor fi antrenaţi în procesul în cauză, referindu-se în special la componenţa Redacţiei principale.

Preşedintele a menţionat că la editarea Enciclopediei Moldoveneşti trebuie să se ţină cont de tradiţiile naţionale în domeniu, dar şi de realizările de ultima oră în sfera editării enciclopediilor. În context, Vladimir Voronin s-a  pronunţat în favoarea preluării experienţei avansate a statelor europene în editarea enciclopediilor.

De asemenea, şeful statului a pledat pentru formarea grupurilor de specialişti  în diverse domenii, care urmează să expertizeze materialele ştiinţifice ce vor fi incluse ulterior în enciclopedie. În acest sens, a fost subliniată necesitata asigurării unei calităţi impecabile a informaţiei respective.

Participanţii la şedinţă au mai examinat unele probleme organizatorice legate de   perioada de pregătire a editării enciclopediei. În context, Vladimir Voronin a cerut organizarea subdiviziunilor, numirea persoanelor responsabile şi a termenelor concrete de realizare a etapelor de editare a  Enciclopediei Moldoveneşti.

Şeful statului a chemat toate părţile implicate în pregătirea editării enciclopediei să adopte o poziţie constructivă şi o atitudine extrem de responsabilă, concluzionînd că Enciclopedia Moldovenească trebuie să devină o carte de vizită a statului moldovenesc.  

2007-05-23

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus