Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-05-22/840-840.html
Data: May 22, 2007 (01:10)

Companiile vinicole din Republica Moldova participa în perioada 22-24 mai la Expoziţia Internaţională a Vinurilor şi Băutorilor Spirtoase la Londra

Acest eveniment este considerat drept unul dintre cele mai importante manifestări expoziţionale de profil din Europa, la care participa anual circa 1250 companii din domeniul producerii vinurilor şi băuturilor spirtoase din toata lumea.

Republica Moldova este reprezentată la expoziţie de către şapte companii vinicole: Purcari,Bostovan, Dionis Club, Dionysis Mereni, Chateau Vartely, Acorex, Lion Gri.

Obiectivul participării companiilor autohtone la această expoziţie este familiarizarea vizitatorilor şi participanţilor cu gama de produse vinicole moldoveneşti de înaltă calitate, extinderea pieţelor de desfacere, precum şi mărirea volumelor de vânzare a producţiei vinicole moldoveneşti.

Companiile moldoveneşti participă la expoziţie sub standul naţional colectiv, ce reprezintă un element de promovare a imaginii ţării noastre.

Participarea întreprinderilor moldoveneşti la această expoziţie a fost posibilă datorită  suportului consultativ şi logistic oferit de Organizaţia de Promovare a Exportului din Moldova (OPEM) şi asistenţei financiare acordate de către Uniunea Europeană, prin intermediul proiectului TACIS „Support to MEPO/MIDA”.