Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.05.2007

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special ai Uniunii Europene în Republica Moldova, Kalman Miszei

În cursul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii privind perspectiva reluării procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2”.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presa al presedintiei, Preşedintele l-a informat pe oficialul UE despre discuţiile purtate recent la această temă, la Zagreb, cu Nicolas Burns, Subsecretar de Stat al SUA pentru Afaceri Politice, şi la Chişinău cu Goran Lennmarker, preşedinte al Adunării Parlamentare a OSCE.

În context, şeful statului a reiterat poziţia principială a autorităţilor moldoveneşti privind aprobarea oricărei formule de soluţionare a conflictului doar în cadrul negocierilor în formatul „5+2”.

La rîndul său, Kalman Miszei a subliniat interesul UE pentru identificarea cît mai grabnică a unei soluţii politice durabile a problemei transnistrene şi consolidarea dialogului existent între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus