Trimite e-mail | Printeaza
17.05.2007

Serviciul de presă al MAEIE

La 17 mai 2007, Viceprim-ministrul Andrei Stratan, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Goran Lennmarker, Preşedintele Adunării Parlamentare a OSCE, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 16-18 mai 2007. 

În cadrul întrevederii, s-a efectuat un schimb amplu de opinii pe marginea cooperării Republicii Moldova cu OSCE, perspectivelor reglementării conflictului transnistrean, problemelor actuale ale politicii externe şi interne ale ţării noastre. Şeful diplomaţiei moldoveneşti a confirmat importanţa deosebită a cooperării cu OSCE, care este considerată de Chişinău drept unul din actorii-cheie în procesul de soluţionare a problemei transnistrene şi reabilitare post-conflictuală. În acelaşi context a fost remarcată activitatea Misiunii OSCE din Moldova, în frunte cu Ambasadorul Louis O’Neill.

De asemenea, a fost salutată prezenţa în Republica Moldova a Misiunii OSCE/ODIHR de observare electorală care aduce o contribuţie importantă în desfăşurarea de o manieră liberă şi democratică a alegerilor locale din 3 iunie 2007.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat ireversibilitatea cursului strategic de integrare în Uniunea Europeană şi l-a informat pe interlocutorul său despre evoluţiile relevante în acest sens.

La rândul său, Goran Lennmarker a asigurat partea moldovenească de sprijinul ferm al parlamentarilor suedezi pentru aspiraţia europeană a Republicii Moldova şi reglementarea conflictului transnistrean în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus