Trimite e-mail | Printeaza
16.05.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a primit scrisorile de acreditare a ambasadorilor Republicii Populare Democratice Coreene, Confederaţiei Elveţiene, Republicii Franceze, Ucrainei şi Republicii Cipru în Republica Moldova.

În cadrul solemnităţii de înmînare a scrisorilor de acreditare, Preşedintele a menţionat importanţa prezenţei la Chişinău a ambasadorilor Republicii Populare Democratice Coreene, Confederaţiei Elveţiene, Republicii Franceze, Ucrainei şi Republicii Cipru pentru intensificarea dialogului dintre Republica Moldova şi statele pe care aceştia le reprezintă. Cu suportul Dumneavoastră constant, Domnilor Ambasadori, vom aprofunda în continuare raporturile interstatale existente, raporturi bazate pe respect şi încredere reciprocă, pe ataşamentul nostru comun faţă de idealurile păcii, echităţii şi progresului, a spus Vladimir Voronin.

Şeful statului a relevat că ambasadorii Republicii Populare Democratice Coreene, Confederaţiei Elveţiene, Republicii Franceze, Ucrainei şi Republicii Cipru îşi încep activitatea diplomatică în ţara noastră într-o perioadă deosebit de importantă pentru dezvoltarea Republicii Moldova şi pentru apropierea ei de valorile europene. În această perioadă, îndeplinirea angajamentelor asumate prin semnarea Planului de Acţiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană va pregăti terenul pentru a trece la o nouă etapă în raporturile dintre ţara noastră şi Uniunea Europeană. Aş dori să reiterez că Republica Moldova va promova şi pe viitor în cel mai consecvent mod politica sa de integrare europeană, consolidînd-o prin acţiuni pragmatice, eficiente şi responsabile, a declarat Vladimir Voronin.

Preşedintele a constatat interesul crescînd manifestat faţă de Republica Moldova de către Republica Populară Democratică Coreeană, subliniind că autorităţile moldoveneşti apreciază mult relaţiile de prietenie şi de colaborare existente între statele noastre.

Şeful statului şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu intensificarea relaţiilor cu Elveţia, mulţumind autorităţilor elveţiene pentru valoroasa asistenţă umanitară acordată prin intermediul Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, în cadrul proiectelor de asistenţă tehnică şi umanitară.

Preşedintele a exprimat gratitudine autorităţilor franceze pentru sprijinul acordat în vederea intensificării relaţiilor bilaterale moldo-franceze prin sporirea, pe parcursul ultimilor ani, a contactelor la nivelul executivelor şi parlamentelor.

Preşedintele a mai menţionat faptul că raporturile Republicii Moldova cu Ucraina se bazează atît pe tradiţionalele relaţii de frăţie dintre popoarele ţărilor noastre, cît şi pe un cadru juridic consistent. Vladimir Voronin a remarcat că Ucraina este nu doar un bun vecin al Republicii Moldova, cu care ea menţine strînse relaţii politice, dar şi unul dintre cei mai importanţi parteneri comercial-economici ai ei.

Şeful statului a apreciat drept promiţătoare relaţiile dintre Republica Moldova şi Republica Cipru, pe care le dorim cît mai fructuoase în cadrul unei Europe unite. Exprim convingerea că, prin eforturile noastre comune, vom reuşi să realizăm cu succes acest obiectiv, în special ţinînd cont şi de disponibilitatea ambelor părţi de a dezvolta în continuare dialogul moldo-cipriot, a spus Preşedintele.

Vladimir Voronin a felicitat ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari ai Republicii Populare Democratice Coreene, Confederaţiei Elveţiene, Republicii Franceze, Ucrainei şi Republicii Cipru cu prilejul acreditării în Republica Moldova, dorindu-le o activitate fructuoasă în timpul îndeplinirii mandatului cu care au fost învestiţi şi asigurîndu-i de întreg sprijinul conducerii ţării pentru realizarea lui cu succes.

2007-05-16

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus