Trimite e-mail | Printeaza
16.05.2007

Serviciul de Presă al Ministerului Sănătăţii

Întîlnire bilaterală a miniştrilor sănătăţii din Moldova şi Israel

Ministrul Sănătăţii al Republicii Moldova, domnul Ion Ababii, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său din Statul Israel, Yaacov Benizri, în cadrul deplasării la Geneva, Elveţia, unde participă la lucrările celei a 60-a Asambleei Mondiale a Sănătăţii.În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie reformele din cadrul sistemelor de sănătate şi au fost elucidate relaţiile de cooperare existente între unele instituţii curative şi de învăţămînt medical din ambele ţări. Totodată miniştrii sănătăţii din cele două state au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea şi diversificarea colaborării bilaterale. Drept domenii posibile de colaborare au fost menţionate: pregătirea şi perfecţionarea cadrelor medicale, schimb de experienţă vizînd reformele şi obţinerea de noi performanţe în cadrul sistemelor de sănătate, stabilirea relaţiilor de colaborare între instituţiile medicale cu profil asemănător, ş.a.Ministrul Sănătăţii al Republicii Moldova a fost invitat de către domnul Yaacov Benizri, într-o vizită oficială în Statul Israel, în cadrul căreia vor fi stabilite domeniile şi formele de colaborare între cele două ministere.

Cea de-a 60-a Sesiune a Asambleei Mondiale a Sănătăţii se desfăşoară la Geneva, Elveţia, în perioada 14-23 mai curent. Totodată, în perioada 24-26 mai ministrul Sănătăţii, domnul Ion Ababii, va participa la lucrările Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

Serviciul de Presă al Ministerului Sănătăţii (relaţii la tel. 73 58 79)      2009, or.Chişinău    tel: 72-99-07    fax:73-87-81 str.V.Alecsandri,2                                          72-98-38Republica Moldova

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus