Trimite e-mail | Printeaza
10.05.2007

Peste 100 de plasticieni vor participa anul acesta la „Seara de artă”

O sută opt artişti plastici vor participa anul curent la „Seara de artă”- un eveniment de caritate de amploare, care va avea loc pe data de 11 mai 2007, la centrul de expoziţii MOLDEXPO. Evenimentul este găzduit de Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova (CIFM).Toate mijloacele colectate vor fi donate Uniunii Orbilor din Moldova, care deserveşte mai mult de 8500 de persoane nevăzătoare.

Începînd cu 2004, „Seara de artă” are loc anual. Ideea organizării acestei acţiuni a fost lansată de către fosta ambasadoare SUA în Republica Moldova şi membra CIFM Heather Hodges. Actualul ambasador SUA, Michael D. Kirby împreună cu soţia lui  Sara, preşedinta Clubului,  de asemenea susţin acest eveniment. Artiştii autohtoni vor dona 25% din totalul vînzărilor.

 “Am intervievat  mai multe organizaţii demne de  suportul nostru, dar am ajuns la concluzia că Uniunea Orbilor are o ofertă mai deosebită decît ceilalţi. Chiar cu susţinerea noastră modestă, am simţit că vom putea schimba ceva în vieţile copiilor şi adulţilor din Moldova. Cu mijloacele colectate sperăm să ajutăm Uniunea să procure protezele oculare pentru cei nevăzători, dar şi alte lucruri necesare pentru reabilitarea lor. Fără ajutorul nostru, cred că nu le-aş putea permite.” – a menţionat SARA KIRBY.

În anii precedenţi, banii de la “Seara de artă” au ajutat la reparaţia Secţiei de pediatrie a spitalului din Floreşti, schimbarea utilajului sanitar în secţiile pentru copii şi femei ale Institutului Oncologic din Moldova.

Membrii Uniiunii Orbilor din Moldova vor participa activ la organizarea acestui eveniment. “Avem onoarea de a prezenta la expoziţia “Serii de artă” lucrările  Margaretei Zaldea. În afară de aceasta, Livia Pînzari, eleva liceului pentru copii cu deficienţe de văz din Chişinău, va cînta alături de un jazz band”, a declarat PAULA KELLEY-CLARK, una dintre organizatoarele acţiunii. “CIFM a invitat şi 10 copii slabvăzători pentru a vedea obiectele de artă expuse la. Cu ajutorul membrilor Clubului, dar şi a voluntarilor de la Corpul Păcii, copii vor putea atinge şi   simţi obiecte de sculptură din bronz şi ceramică”, a mai adăugat PAULA KELLEY-CLARK.

CIFM a fost creat în 1997. Scopul lui iniţial era de a oferi posibilitatea cetăţenilor străini de a se implica în activităţile de caritate şi de a se integra în viaţa şi cultura  Moldovei. În prezent, Clubul e compus din 80 de membri şi este deschis atît pentru cetăţenii Moldovei, cît şi pentru cei din alte ţări. Pe parcursul a 10 ani de activitate CIFM a reuşit să colecteze  90 000 USD.

Chişinău, 8 mai 2007                                                    Pentru mai multe informaţii contactaţi:                                                                                                                                                                   PAULA KELLEY-CLARK, CIFM. Tel: 408946                                                                                        LARISA CELAN, Uniunea Orbilor: Tel:229592    

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus