Trimite e-mail | Printeaza
10.05.2007

Guvernul SUA a finanţat Proiectul de Reconstrucţie Mică a Şcolii Auxiliare de Tip Internat din satul Grinăuţi - Moldova, raionul Ocniţa

Chişinău – 08 mai, 2007. Copiii Şcolii Auxiliare de Tip Internat din satul Grinăuţi - Moldova, raionul Ocniţa vor locui şi-şi vor face studiile într-un mediu mai cald şi mai confortabil datorită realizării Proiectului de Reconstrucţie Mică de către organizaţia Counterpart International, în cadrul căruia 51 ferestre vechi şi nefuncţionale ale şcolii au fost înlocuite cu ferestre noi moderne din plastic.

Proiectul a devenit realizabil graţie grantului în valoare de $10,000, acordat de către Guvernul SUA.   Reprezentanţi ai Guvernului SUA, ai executivului naţional, a organizaţiilor donatoare internaţionale şi a administraţiei locale vor participa la Ceremonia Deschiderii, consacrate realizării acestui proiect.

Administraţia şcolii însăşi a contribuit la realizarea acestui proiect prin braţe de muncă şi materiale pentru demontarea ferestrelor vechi şi zidirea pervazurilor.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, partenerul permanent al organizaţiei Counterpart International, a realizat Proiectele Conductelor de Apă şi a Sistemului de Încălzire. În cadrul acestora a fost reparat turnul de aprovizionare cu apă, a fost instalată o pompă cu un sistem avansat de securitate şi control, şi a fost reparat sistemul de încălzire a şcolii.

De la fondarea sa în 1965, prin intermediul parteneriatelor inteligente, Counterpart a dăruit oamenilor o voce proprie pentru a-şi apăra viitorul, oferind alternative şi acces la un mediu de dezvoltare socială şi economică durabilă. Susţinut de granturile generoase ale Guvernului SUA, Counterpart International a dăruit oamenilor acces la instrumentele necesare pentru a-şi construi o viaţă demnă pentru fiecare în parte, pentru comunitatea şi ţara lor. Anume graţie acestui parteneriat între Guvernul SUA, Counterpart International şi Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a fost creată puntea spre o lume echitabilă...

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus