Trimite e-mail | Printeaza
10.05.2007

Serviciul de presă al MAEIE

La 10 mai 2007, la Zagreb (Croaţia),  a avut loc reuniunea Mesei Regionale a Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-est, organizată sub auspiciul Secretariatului Pactului de Stabilitate în colaborare cu Preşedinţia în Exerciţiu a Croaţiei a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-est (SEECP).

Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de către dl Andrei STRATAN, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Reuniunea Mesei Regionale s-a desfăşurat în contextul procesului de transformare a Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-est şi adoptării deciziilor relevante instituirii, la începutul anului 2008, a Consiliului Regional de Cooperare (CRC), structură care va reflecta noul cadru de cooperare regională în Europa de Sud-est.

În acest context, în cadrul abordării de către statele regionale şi instituţiile internaţionale a procesului de reorganizare al Pactului de Stabilitate şi în vederea asigurării transferării responsabilităţilor şi a apartenenţei regionale către ţările Europei de Sud-est, a fost aprobată decizia privind Numirea în funcţie a Secretarului General al CRC şi selectarea Sediului Secretariatului CRC. Totodată, luînd în consideraţie procesul de încheiere a activităţii Pactului de Stabilitate şi lansare a noului mecanism de cooperare regională în Europa de Sud-est, în cadrul reuniunii a fost discutat Mandatul Pactului de Stabilitate în perioada de tranziţie.

Serviciul de presă al MAEIE10 mai 2007

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus