Trimite e-mail | Printeaza
Externe
07.05.2007

Kondyakov respinge acuzaţiile lui Traian Băsescu

Kondyakov respinge acuzaţiile lui Traian BăsescuAlexander Kondyakov, omul de afaceri din Rusia menţionat de Traian Băsescu într-un recent interviu, a negat că ar fi fost în vreun fel implicat în suspendarea din funcţie a Preşedintelui României. Într-un interviu recent în România Liberă, Traian Băsescu a menţionat numele omului de afaceri rus, invitând presa să afle cu ce scopuri a venit el în România, înaintea deciziei suspendării sale. Alexander Kondyakov a explicat la BBC că a fost într-adevăr în România de multe ori, ultima dată între 11 şi 12 aprilie.

El spune însă că vizita sa a fost în interesul companiei pe care o reprezintă, NOVOCOM.

"Am început să avem contacte cu România acum câţiva ani, când am înţeles că ar exista o reală posibilitate de a participa la crearea unei relaţii bune, din punct de vedere economic, între România şi Rusia, între companiile ruse şi cele române. Am decis deci să ajutăm acest proces, acesta a fost principalul scop pentru care am devenit parteneri", spune Alexander Kondyakov.

Întâlnire cu premierul Tăriceanu

"Am avut contacte şi cu companii şi cu politicieni din România, dar şi de aici şi din Rusia am fost întrebaţi dacă există posibilitatea de a face ceva în direcţia menţionată. Am răspuns DA", mai precizează domnul Kondyakov în interviul acordat la BBC.

Cât despre ultima sa vizită în România, Alexandr Kondyakov spune că a fost una neoficială. Între timp, purtătorul de cuvânt al guvernului a confirmat că Alexander Kondyakov s-a întâlnit pe 12 aprilie cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"A fost o vizită neoficială, repet", susţine încă o dată Alexader Kondyakov.

"Şi cu el, continuă acesta, am discutat aceleaşi chestiuni legate de prospectarea posibilităţilor de a face posibile noi proiecte economice între România şi Rusia şi între companiile interesate din cele două ţări. Am discutat şi cu mai mulţi oficiali - vrem să găsim căi pentru proiecte viabile şi în beneficiul ambelor părţi. Încercăm să găsim parteneri aici pentru proiectele noastre", a mai declarat omul de afaceri din Rusia.

Alexander Kondyakov nu a menţionat despre ce proiecte este vorba, dar a spus că există un interes pentru România al unor magnaţi ruşi, precum Oleg Deripaska sau Igor Jiujin.

Acuzaţiile lui Traian Băsescu

Cu toate acestea, Traian Băsescu a lăsat să se înţeleagă că vizita lui Alexander Kondyakov în România şi întâlnirea sa cu mai mulţi oamnei politici ar putea avea legătură cu suspendarea sa din fucnţie. "Priviţi cu atenţie, spunea Traian Băsescu în interviul acordat ziarului România Liberă, afirmaţiile făcute de fostul şef al SIE, Ioan Talpeş. Este interesant de asemenea, adaugă el, dacă a fost vreo vizită a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo două-trei zile înainte de votul de suspendare dat de Parlament. Poate politicenii cu care s-a întâlnit pot spune mai multe", afirma Traian Băsescu.Alexader Kondyakov spune că a fost o reală surpriză pentru el declaraţia lui Traian Băsescu şi afirmă că în discuţiile sale din România subiectul Traian Băsescu nu s-a regăsit. "Nu am inclus acest subiect în afacerile noastre. Nu este treaba noastră, în fond. Nu ştiu de ce Train Băsescu mi-a menţionat numele. Sunt gata să mă întâlnesc cu domnul Băsescu pentru a discuta acest lucru. Repet, nu avem nimic cu el, iar interesele noastre sunt doar economice". Pe de altă parte, Alexander Kondyakov a negat că ar lucra consilier pentru preşedintele Rusiei sau pentru cel al Republicii Molldova, dar spune că în activitatea sa a stabilit contacte atât în lumea economică cât şi cea politică.

Sursa: BBC  

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus