Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-05-03/512-512.html
Data: May 3, 2007 (01:27)

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

La 2 mai curent, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene a avut loc Reuniunea Consultativă cu reprezentanţii societăţii civile.

În cadrul Reuniunii a fost realizat un schimb de opinii între colaboratorii Departamentului Integrare Europeană şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale implicate în asistenţa, promovarea, monitorizarea şi evaluarea independentă a procesului de implementare a Planului de Acţiuni RM-UE.

Pe parcursul discuţiilor, au fost evidenţiate în special restanţele şi problemele care tergiversează realizarea obiectivelor Planului de Acţiuni, în special cu referire la reforma judecătorească, reforma procuraturii, libertatea mass-mediei, transparenţa în activitatea autorităţilor administraţiei publice centrale, precum şi cooperarea slabă a acestora cu societatea civilă. Discuţiile s-au axat în principal pe analiza rapoartelor independente elaborate recent de cele 13 organizaţii neguvernamentale, precum şi de Expert Grup/ADEPT.

Astfel, s-a convenit de a organiza în timpul cel mai apropiat dezbateri tematice cu reprezentanţii ministerelor şi altor autorităţi vizate de problemele identificate.

Participanţii la Masa Rotundă şi-au exprimat disponibilitatea de a semna Memorandumul de Parteneriat pentru Integrare Europeană între Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Organizaţiile Societăţii Civile din Republica Moldova. Memorandumul a fost elaborat în strînsă colaborare cu reprezentanţii societăţii civile, iar proiectul acestuia poate fi accesat pe pagina web www.mfa.gov.md.

3.05.2007