Trimite e-mail | Printeaza
03.05.2007

„SUPRAVEGHEREA PUBLICĂ ÎN SPIRITUL DIRECTIVEI A VIII-A A CONSILIULUI EUROPEI”- Prima Conferinţă Internaţională în domeniul profesiei contabile la Chişinău, Republica Moldova, 28 aprilie 2007

Chişinău, Moldova – Parteneriatul Sud-Est European pentru Dezvoltarea Contabilităţii (SEEPAD) sa reunit la Chişinău în cadrul Conferinţei Internaţionale cu genericul  „Supravegherea publică în spiritul Directivei a VIII-a a Consiliului Europei”. Conferinţa  sa desfăşurat sâmbătă 28 aprilie 2007. 

Evenimentul a fost organizat de Parteneriatul Sud-Est European pentru Dezvoltarea Contabilităţii (SEEPAD) în colaborare cu Asociaţia Contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica Moldova (ACAP RM). La Conferinţă  au participat peste  100 de persoane, dintre care 40 de reprezentanţi ai profesiei contabile din ţările  membre a SEEPAD şi peste 60 auditori, contabili profesionişti şi autorităţi statale ale Republicii Moldova.

Rolul conferinţei a fost  de a spori gradul de conştientizarea al profesioniştilor în domeniu  şi a tuturor celor interesaţi de înţelegerea problemelor ce ţin de aplicare Directivei a VIII-a a Consiliului Europei în conformitate cu normele europene de audit. 

Printre invitaţii care au luat cuvînt în cadrul Conferinţei au fost: Domnii - Marin Toma, Preşedinte SEEPAD; Veaceslav Ciobanu, Preşedinte ACAP RM; Bernard Kleiner, Direcţia pentru Dezvoltare şi Parteneriate Internaţionale, OEC-CNCC; Eric van der Plaats, Specialist Senior Management Financiar, World Bank Group; John Grewe, Consiliul de Supraveghere Profesională a FRC (Marea Britanie); William Phelps, Vicepreşedinte Executiv pentru Operaţiuni globale, CARANA Corporation; Janin Audas, Preşedintele Comisiei de Acţiuni de Cooperare, OEC-CNCC, Doamna - Sylvia Barrett, Director Tehnic Senior, Federaţia Internaţională a Contabililor ş.a.

Discursurile susţinute în cadrul Conferinţei, vor facilita înţelegerea noilor prevederi ale Legii privind Activitatea de Audit adoptată recent de Parlamentul Republicii Moldova.

SEEPAD este organul reprezentativ pentru profesioniştii în domeniul contabilităţii din Europa de Sud Est. SEEPAD a fost creat în baza Acordului de Reforme, Integritate şi Dezvoltare Economică în Europa de Sud Est, ratificat în iunie 1999, în calitate de componentă de bază a Pactului de Stabilitate în Europa de Sud Est (www.seepad.org).

Din anul 2001 ACAP RM este membru cu drepturi depline al SEEPAD. ACAP RM a fost fondată la 16 august 1996, la iniţiativa a 31 de contabili şi auditori în baza comunităţii de interese în domeniul dezvoltării contabilităţii şi auditului în Republica Moldova.

Pentru informaţii suplimentare Vă puteţi adresa la tel: 54-14-95, 54-34-08, fax: 22-80-65,e-mail: info@acap.md., persoana de contact – Marina Şelaru, Director Executiv, ACAP RM; Ion Sclifos, PR Manager ACAP RM.                   

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus