Trimite e-mail | Printeaza
03.05.2007

Serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova

În perioada 2-6 mai în Republica Moldova se va afla, cu vizită de lucru, o echipă de experţi economişti din cadrul Corporaţiei Provocările Mileniului.

Echipa este condusă de Christopher P. Williams, directorul de ţară pentru Republica Moldova. Scopul principal al misiunii de experţi a Corporaţiei este consultarea Guvernului Moldovei la etapa iniţială de elaborare a Programului, precum şi stabilirea mai multor întrevederi şi discuţii cu reprezentanţii Guvernului, sectorului privat, societăţii civile şi a organizaţiilor internaţionale ce activează în Moldova privind procesul de realizare a propunerii Compact. 

În debutul vizitei, experţii Corporaţiei au avut o întrevedere cu Zinaida Grecianîi, prim-viceprim-ministru, care de asemenea este şi coordonator naţional al Comitetului de Monitorizare a procesului de elaborare a Propunerii Compact în cadrul Programului Provocările Mileniului.

Zinaida Grecianîi a menţionat importanţa Programului Compact pentru Republica Moldova şi excelenta colaborare a Guvernului cu Corporaţia Provocările Mileniului. Totodată, prim-vicepremierul a specificat că Moldova este extrem de interesată de succesul elaborării propunerii Compact şi că suportul conducerii ţării şi a întregii societăţi este de neglijat.

La rîndul său, experţii Corporaţiei au mulţumit Guvernului pentru primirea oferită şi au declarat că buna cooperare de viitor între părţi va fi unul din factorii prioritari ca propunerea de ţară să fie elaborată în timp util şi cu un randament maximum. Economiştii Corporaţiei şi-au enunţat speranţa că sugestiile şi comentariile oferite grupului naţional de experţi tehnici, care vor sta la baza elaborării Programului Compact, vor fi extrem de utile la realizarea propunerii de ţară.  

2007-05-03

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus