Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.05.2007

A încercat să treacă frontiera cu acte false

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, luni seara, o persoana din Republica Moldova care, la ieşirea din ţară, a prezentat o carte de identitate românească falsă, încercând să ajungă în Italia, transmite Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPFR).

La PTF Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o femeie, care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate românească, pe numele de Geta M, în vârsta de 35 de ani.

Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea cărţii de identitate, astfel că au extins verificările şi cu ajutorul aparaturii din dotare, poliţiştii au constatat că documentul este fals, neavând elementele de siguranţă caracteristice unei cărti de identitate autentice.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit ca persoana este din Republica Moldova şi se numeste Lucia N., în varstă de 24 de ani. Aceasta a intrat legal în ţara, prin PTF Albiţa, în baza paşaportului naţional, în care avea aplicată viza română, valabilă.

Potrivit sursei citate, Lucia N. a declarat ca a obţinut documentul românesc fals, în schimbul sumei de 500 de euro, prin intermediul unui cetăţean român, a cărui identitate nu o cunoaşte, şi pe care l-a contactat prin internet. Tânăra moldoveancă intenţiona, în acest mod, să se deplaseze în Anglia, unde locuieşte prietenul ei.Cea în cauza este cercetată, pentru infracţiunea de fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Sursa: Monitorul de Suceava

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus