Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-05-03/504-504.html
Data: May 3, 2007 (14:39)

Chişinăul avertizează - România va pierde 10.000 de turişti de peste Prut

România va pierde turiştii basarabeni, dacă ambasada de la Chişinău nu va majora numărul de vize eliberate agenţiilor de turism din Republica Moldova. Declaraţia aparţine preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Moldova, Nicolae Platon.

EPISTOLE. El a menţionat că pregăteşte un demers către ambasadorul României la Chişinău în care va cere acordarea garanţiilor în vederea eliberării vizelor în funcţie de cerere. Platon a spus că, începând cu 15 mai, agenţiile de turism din Republica Moldova trebuie să transfere bani în conturile hotelurilor din România. "De aceea, înainte să facem acest lucru vrem să fim asiguraţi că toţi doritorii de a merge în vacanţă în România vor obţine vizele în timp util, deoarece este vorba de sute de mii de euro”, a precizat Nicolae Platon.

REORIENTARE. El a adăugat că, dacă România nu va oferi aceste garanţii, Asociaţia pe care o conduce va recomanda operatorilor să se reorienteze spre alte destinaţii turistice, în special spre Bulgaria. Conform statisticilor agenţiilor de turism din Republica Moldova, vara trecută, peste 10 mii de basarabeni s-au odihnit în România.

Sursa: Jurnalul National