Trimite e-mail | Printeaza
02.05.2007

Serviciul de Presă şi Imagine al Parlamentului Republicii Moldova

Marian LUPU, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat la etapa finală a acţiunii “Dăruieşte Speranţe”, în cadrul căreia secţia de Hematologie pentru copii a Institutului Oncologic a primit echipamente medicale şi medicamente pentru tratament procurate în urma desfăşurării acţiunii. Acţiunea de binefacere “Dăruieşte Speranţe” a fost iniţiată de către Asociaţia Farmaciştilor din Moldova pe întreg teritoriul ţării începând cu 4 februarie curent în scopul adunării mijloacelor financiare în beneficiul bolnavilor cu cancer pentru achiziţionarea de echipamente pentru diagnosticare şi medicamente pentru tratament.

Marian LUPU a declarat că acţiunea „Dăruieşte Speranţe” a demonstrat că prin eforturi comune ale autorităţilor, sectorului asociativ şi întregii societăţi poate fi asigurată o şansă în plus pentru bolnavii de cancer şi pentru medicii care luptă cu această maladie. Potrivit spicherului, iniţiativa respectivă nu este una finală, ci doar provizorie, care a dat un semnal necesar pentru a evalua situaţia şi pentru a asigura continuitatea acestei acţiuni.    

Preşedintele Parlamentului a subliniat faptul că Institutul Oncologic necesită investiţii de program bine gândite, nu doar acţiuni sporadice. Marian LUPU a precizat că va interveni pe lângă Guvern pentru identificarea unui sistem de acţiuni în vederea redresării situaţiei în această sferă. Totodată, spicherul a accentuat faptul că Parlamentul va susţine tradiţionalul telemaraton desfăşurat între 18 – 24 iunie curent sub genericul „Lupta împotriva cancerului cu eforturi comune”. Evenimentul este organizat de către Institutul Oncologic, Ministerul Sănătăţii, Asociaţia Oncologilor şi Compania Naţională de Asigurare în Medicină şi se desfăşoară o dată la trei ani.  

Potrivit Alei CIOBANU, Preşedintele Asociaţiei Farmaciştilor, în cadrul acţiunii „Dăruieşte Speranţe” au fost adunate 495 mii lei prin intermediul apelurilor telefonice la linia dedicată şi prin depuneri la contul special deschis la Banca de Economii. În urma acţiunii, au fost procurate echipamente hematologice de apreciere a hemoglobinei şi a tuturor ingredientelor de sânge, echipamente pentru laboratorul de morfopatologie şi preparate pentru secţia de hematologie pentru copii.

2 mai 2007 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus