Trimite e-mail | Printeaza
Externe
02.05.2007

Prezenta militarilor SUA – aprobata

Prezenta militarilor SUA – aprobata

Parlamentul a votat în favoarea staţionării trupelor americane pe teritoriul României. Votul plenului a fost doar o formalitate. Parlamentarii au decis prin vot deschis asupra propunerii preşedintelui interimar. Au fost 257 de voturi în favoarea staţionării trupelor americane, 29 de voturi împotrivă şi o abţinere.

Premierul Tăriceanu a cerut în şedinţa comună a plenului tuturor parlamentarilor să voteze hotărârea prin care se aprobă intrarea trupelor Statelor Unite pe teritoriul românesc. Tăriceanu a precizat că relaţiile dintre SUA şi România sunt mai strânse ca niciodată şi staţionarea trupelor americane pe teritoriul ţării noastre ar contribui la extiderea securităţii şi la combaterea terorismului. Premierul a mai spus că votul din Plen ar contribui la implementarea acordului din 2005.

Parlamentul s-a reunit în şedinţă comună, pentru a lua act de scrisoarea preşedintelui interimar Nicolae Văcăroiu privind intrarea şi staţionarea forţelor americane pe teritoriul României, pe perioada când este în vigoare acordul cu SUA.

Sursa: Antena3.ro

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus