Trimite e-mail | Printeaza
27.04.2007

Comisia Electorală Centrală

Comisia Electorală Centrală a convocat miercuri, 26 aprilie, o a doua şedinţă pentru a clarifica anumite chestiuni legate direct de aplicarea uniformă şi univocă a prevederilor legale în vederea bunei desfăşurări a alegerilor locale generale din 3 iunie 2007 şi asigurării unor condiţii egale şi echitabile pentru toţi concurenţii electorali.

În acest sens, CEC a explicat modul în care concurenţii electorali îşi pot modifica listele pentru consiliile municipale, orăşeneşti, comunale şi săteşti după depunerea, respectiv înregistrarea acestora de către consiliile de circumscripţie. Concurenţii electorali au dreptul să opereze orice fel de modificări şi completări a listei depuse pentru înregistrare în cursa pentru consiliile locale până la înregistrarea acesteia de către consiliul de circumscripţie. Ulterior înregistrării şi până la data de 3 mai, ora 24.00 (ultima zi de depunere a actelor concurenţilor electorali pentru înregistrare la alegerile locale generale din 3 iunie 2007)  listele pot suporta de asemenea orice fel de modificări dar în limita numerică a listei înregistrate iniţial. După data prevăzută mai sus şi până la 26 mai curent, în listele pentru consiliile locale pot fi făcute doar modificări care vizează schimbarea numărului de ordine a persoanelor în cadrul listei.   

  Miercuri, Comisia Centrală Electorală a obligat consiliile de circumscripţie să ceară dovada suspendării funcţiei de la candidaţii la funcţii elective care prin Codul electoral sunt obligaţi să se  suspende.

De asemenea CEC a precizat că lista localurilor în care concurenţii electorali pot desfăşura întâlniri cu alegătorii asigurată de autorităţile administraţiei publice locale nu este restrictivă. Aceasta asigură un volum minim de localuri disponibile pentru întruniri de acest gen. Prin urmare concurenţii electorali pot avea întrevederi cu electoratul şi în alte localuri în condiţii egale şi echitabile.

27.04.2007

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus