Trimite e-mail | Printeaza
26.04.2007

Serviciul de presă al Ministerului Reintegrării

Joi, 26 aprilie 2007 a avut loc întrevederea Ministrului reintegrării Vasilii Şova cu Kalman Mizsei, Reprezentantul Special al UE pentru Republica Moldova, reprezentantul Uniunii în procesul de negocieri pe marginea problemei transnistrene.

Părţile au discutat măsurile întreprinse de către actorii implicaţi pentru reluarea procesului de negocieri în formatul 5+2, menţionînd necesitatea unor eforturi suplimentare pentru deblocarea tratativelor. La fel, Vasilii Şova a oferit comentarii detaliate pe marginea situaţiei create în legătură cu recentele publicaţii pe tematica transnistreană apărute în mass-media străină şi naţională, subliniind că revenirea la masa de tratative va facilita comunicarea eficientă între participanţii în proces.

În alt context Ministrul reintegrării a informat Reprezentantul Special despre acţiunile întreprinse de către Guvernul RM pentru asigurarea accesului întreprinderilor din stînga Nistrului înregistrate în regim provizoriu la certificate de origine pentru export în regim preferenţial în ţările UE şi CSI. Kalman Mizsei a declarat despre disponibilitatea UE de a acorda asistenţă financiară pentru implementarea proiectelor economice comune între cele două maluri ale Nistrului.

26.04.2007     Serviciul de presă al Ministerului Reintegrării

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus