Trimite e-mail | Printeaza
24.04.2007

Serviciul relaţii publice a Întreprinderii de Stat Centrul de Telecomunicaţii Speciale

Securitatea sistemelor informaţionale în centrul atenţiei specialiştilor 

“Siguranţa şi securitatea sistemelor informaţionale” - este subiectul principal al ediţiei a VII-a a conferinţei internaţionale BIT + “Tehnologii informaţionale 2007”. Conferinţa se desfăşoară la Chişinău, cu suportul Întreprinderii de Stat - Centrul de Telecomunicaţii Speciale, între 24 şi 26 aprilie curent, în cadrul expoziţiei „Săptămâna Tehnologiilor Informaţionale în Republica Moldova”.

La deschiderea oficială a expoziţiei, care a avut loc marţi, 24 aprilie, a participat prim-vice-ministru Zinaida Greceanâi, directorul Î.S. „Centrul de Telecomunicaţii Speciale” Alexandru Donos, precum şi reprezentanţii celor mai bune companii IT din ţară şi de peste hotare.

Structurile de stat acordă o atenţie deosebită dezvoltării tehnologiilor informaţionale, a declarat  Zinaida Greceanâi, în cadrul festivătăţii de deschidere a expoziţiei „Săptămâna Tehnologiilor Informaţionale în Republica Moldova”. Potrivit prim-vice-ministrului, acţiunile întreprinse de către conducerea Republicii Moldova sunt îndreptate spre realizarea programului de creare a mediului informaţional. Mai ales că, pentru aceasta, sunt create toate condiţiile, a mai afirmat sursa citată.

La rândul său, directorul Î.S. „Centrul de Telecomunicaţii Speciale”, Alexandru Donos, a accentuat importanţa desfăşurării ediţiei a VII-a a conferinţei internaţionale BIT + „Tehnologii Informaţionale 2007”. „A venit timpul să trecem nu doar la rezolvarea problemelor existente în domeniul tehnologiilor informaţionale, dar şi la prezentarea proiectele deja realizate”,  a mai precizat Donos.

Timp de 7 ani, conferinţa BIT + “Tehnologii informaţionale 2007” a devenit unul din evenimentele cele mai importante din sfera tehnologiilor informaţionale din Republica Moldova. Tradiţional, la lucrările conferinţei participă activ conducătorii structurilor de business, reprezentanţii instituţiilor de stat, a instituţiilor cu profil ştiinţific ori public, specialişti şi IT-manageri de nivel mediu şi superior.

Întreprinderea de Stat Centrul Tehnologiilor Speciale a fost fondat în anul 2002 în scopul rezolvării sarcinilor din domeniul securităţii informaţionale, asigurarea funcţionalităţii şi dezvoltarea sistemelor de securitate informaţionale şi a sistemelor de telecomunicaţii. Sarcinile de bază ale Centrului sunt: asigurarea schimbului protejat de informaţie între structurile de stat, reprezentanţele de peste hotare ale Moldovei, organizaţii, instituţii şi întreprinderi, organele de conducere a altor state, protejarea informaţiei importante pentru stat; elaborarea, gestionarea, asigurarea şi dezvoltarea tehnologiilor speciale de telecomunicaţii, elaborarea şi implementarea tehnologiilor progresiste în domeniul securităţii informaţionale, inclusiv tehnologia semnăturii digitale.

Serviciul relaţii publice a Întreprinderii de Stat Centrul de Telecomunicaţii Speciale Informaţii de contact: Î.S. “Centrul de Telecomunicaţii Speciale”, Republica Moldova, MD-2004, mun. Chişinău, str. Ştefan cel Mare 166, Тел.: (+373 22) 250-599, E-mail: info@cts.md, http://www.cts.md

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus