Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.04.2007

BERD va aloca Moldovei 30 de euro pentru co-finanţarea proiectului de restabilire a drumurilor

BERD va aloca Moldovei 30 de euro pentru co-finanţarea proiectului de restabilire a drumurilor
Decizia privind alocarea acestui împrumut urmează a fi adoptată în cadrul şedinţei Consiliului directorilor BERD la 26 iunie 2007. Se prevede că acest credit va fi alocat Moldovei în două tranşe. Proiectul în valoare totală de 90 mil. euro va di finanţat împreună cu Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Din mijloacele BERD se preconizează restabilirea a 200 km de drumuri de importanţă naţională, ce leagă nordul cu sudul, estul cu vestul ţării. Realizarea proiectului va ajuta Administraţiei de stat a drumurilor din Moldova la îmbunătăţirea calităţii drumurilor şi la gestionarea eficientă a reţelei drumurilor, crearea unul mecanism sigur şi stabil de finanţare a sectorului drumurilor din Moldova.

Proiectul va fi realizat în 4 ani – începând cu a doua jumătate a anului 2007 până al finele anului 2011. În total, în cadrul proiectului se preconizează reabilitarea aproximativ 400 km de drumuri de importanţă naţională, pentru care vor fi utilizate aproximativ 90% din mijloacele creditului.

Lungimea totală a drumurilor în Moldova constituie 16,8 mii km, dintre care 3,6 mii km – de importanţă naţională, iar restul – locală. Totodată 67% din drumurile de importanţă naţională se află într-o stare precară.

 

 

 

Sursa: EBRD

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus