Trimite e-mail | Printeaza
Externe
19.04.2007

Băsescu din Piaţa Universităţii: ‘Voi fi în continuare preşedintele românilor’

Băsescu din Piaţa Universităţii: ‘Voi fi în continuare preşedintele românilor’

El a început prin a spune: "Ne întâlnim din nou după doi ani şi jumătate" iar manifestanţii au răspuns cu urale, cerându-i să nu demisioneze.

Traian Băsescu a dat asigurări că nu va abandona poporul român.

"Sunteţi dintre cei care m-aţi votat de trei ori - o dată în 2000, iar apoi în 2004, la Primăria Capitalei şi Preşedinţia României. Cu siguranţă vom avea ocazia să ne întâlnim la vot pentru a patra oară. Aş avea rugămintea ca întâlnirile noastre să se desfăşoare într-un cadru legal. Forţa poporului este la vot", a spus Traian Băsescu.

El le-a spus oamenilor că după avizul negativ dat de Curtea Constituţională asupra raportului Comisiei Voiculescu, a avut convingerea că nu are de ce să ceară cuiva scuze.

"Vă rog să credeţi că până în momentul în care a apărut hotărârea Curţii Constituţionale am avut o poziţie rezervată. Nu aveam dreptul să fac presiuni. Dar după ce Curtea Constituţională a dezminţit toate cele 19 puncte ale Comisiei Voiculescu, am avut convingerea că nu am de ce să mă scuz nimănui. Dacă Curtea Constituţională ar fi zis că am făcut o singură abatere, azi, în Parlamentul României mi-aş cerut scuze poporului român. Curtea Constituţională a confirmat că n-am făcut altceva decât să-i servesc pe români. Dacă aş fi acceptat să negociez cu partidele politice, astăzi nu aş fi fost suspendat. Nu am făcut-o, nu o voi face şi mă întorc la popor", a declarat Traian Băsescu,

Discursul său a fost primit cu urale de cei prezenţi, care au strigat "Te iubim, te iubim!".

Traian Băsescu i-a rugat pe oameni să se manifeste în linişte.

"Electoratul meu e electoratul care vrea România modernă", a spus Traian Băsescu, mulţumind celor prezenţi în Piaţa Universităţii, cărora le-a cerut să meargă acasă.

„Voi fi în continuare preşedintele românilor", a conchis Traian Băsescu.

Sursa: BBC

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus