Trimite e-mail | Printeaza
18.04.2007

Serviciul de presa al MAEIE

La 19 aprilie, la Belgrad (Serbia), va avea loc cea de-a XVI-a Reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), care a fost precedată de Reuniunea Înalţilor Funcţionari.

În contextul reuniunii, Miniştrii Afacerilor Externe ai OCEMN vor efectua evaluarea realizărilor OCEMN în perioada Preşedinţiei Serbiei, vor definitiva mecanismele şi strategiile menite să contribuie la dezvoltarea cadrului de cooperare a OCEMN cu Uniunea Europeană, precum şi vor adopta un şir de decizii curente ale Organizaţiei.

Totodată, vor fi discutate elementele pregătitoare pentru Summit-ul Şefilor de State al OCEMN, care va marca aniversarea a 15-a de la fondarea OCEMN, preconizat pentru 25 iunie 2007 la Istanbul (Turcia). În acest context, Miniştrii de Externe urmează să identifice şi să definitiveze domeniile prioritare de cooperare în regiunea Mării Negre pentru următorii 10-15 ani, care vor fi adoptate în cadrul Summit-ului. 

De asemenea, Miniştrii Afacerilor Externe vor adopta Declaraţia Ministerialei OCEMN şi vor semna Memorandumul de Înţelegere pentru dezvoltarea coordonată a Şoselei de Centură a Mării Negre şi Memorandumul de Înţelegere privind dezvoltarea Transportului pe Marea Neagră.

Delegaţia Republicii Moldova va fi condusă de domnul Valeriu OSTALEP, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Serviciul de presa al MAEIE18 aprilie 2007

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus