Trimite e-mail | Printeaza
Externe
17.04.2007

Preşedintele României va demisiona în caz de suspendare

Preşedintele României va demisiona în caz de suspendare

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat din nou că îşi menţine intenţia de a demisiona din funcţie imediat dupa votul din parlament, dacă senatorii şi deputaţii vor decide să îl suspende din funcţie.

Reacţia şefului statului a venit la doar câteva ore după ce Curtea Constituţională a trimis conducerilor celor două camere ale parlamentului avizul negativ privind demersul iniţiat de PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că demersul iniţiat de Partidul Social Democrat de suspendare a sa din funcţie va afecta instituţia prezidenţială în ansamblu.

Şeful statului mai spune şi că avizul negativ al Curţii Constituţionale confirmă cele afirmate de el înainte şi anume că prin faptele sale nu a încălcat Constituţia.

Traian Basescu consideră că decizia Curţii nu ar face decât să confirme obligaţia preşedintelui României de a se implica în supravegherea activităţii instituţiilor statului şi de a avea un rol activ pe scena politică.Preşedintele afirmă că în cei 2 ani şi jumătate de mandat în care a respectat Constituţia, aşa cum spune şi Curtea, i-ar fi deranjat pe cei care şi-ar fi dorit un şef de stat cu rol decorativ.

Sursa: BBC

Declaraţia integrală a Preşedintelui Traian Băsescu

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus