Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-04-12/276-276.html
Data: Apr 12, 2007 (23:48)

Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Thomas Richardson se va afla în vizită la Chişinău între 25 aprilie şi 8 mai curent

Scopul principal al misiunii FMI este de a evalua performanţele Guvernului şi Băncii Naţionale a Moldovei în ceea ce priveşte realizarea angajamentelor din cadrul programului cu FMI, precum şi de a evalua perspectivele macroeconomice pentru perioada rămasă a anului 2007, prin prisma evoluţiilor recente, cum ar fi creşterea preţului la gazele naturale şi probabilitatea reluării exportului de vinuri în Federaţia Rusă. În contextul celei de-a doua evaluări a programului realizat în baza Mecanismului de finanţare pentru reducerea sărăciei şi creştere economică (PRGF), membrii misiunii vor încerca să ajungă la un acord cu Guvernul şi Banca Naţională pe marginea prognozelor macroeconomice pentru perioada rămasă a anului curent1.

O parte-cheie a misiunii o vor constitui discuţiile despre iniţiativele vizând capitalul, arieratele fiscale şi taxele, lansate recent de autorităţi. Este extrem de important ca orice schimbări de acest tip să ducă la menţinerea stabilităţii macroeconomice şi reducerea inflaţiei.