Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
12.04.2007

Burse oferite de Bundestagul german împreună cu trei universităţi din Berlin

Burse oferite de Bundestagul german împreună cu trei universităţi din Berlin

Trei tineri din Republica Moldova vor beneficia începând cu anul 2008 de o Bursă Parlamentară Internaţională (Internationales Parlaments-Stipendium), program unic oferit de Bundestagul german împreună cu trei universităţi din Berlin. Bursa respectivă oferă tinerilor posibilitatea de a efectua o practică de trei luni şi jumătate în biroul unui deputat german, patru săptămâni la o fundaţie politică din Berlin şi de a absolvi un program academic complementar organizat de cele trei universităţi germane. Programul începe la 1 martie şi durează în total 5 luni.  

Tinerii din Republica Moldova, vorbitori de limbă germană şi interesaţi în procesul politic, precum şi de implicare în consolidarea reformelor democratice, sunt invitaţi să depună dosarele de participare la Ambasada Republicii Federale Germane din Chişinău şi la Parlamentul Republicii Moldova.    

Selecţia participanţilor se va desfăşura în două etape. Iniţial, în cadrul primei etape, termenul limită al căreia este 31 mai 2007, vor fi primite dosarele participanţilor şi preselectaţi opt candidaţi. Persoanele selectate în prima etapă vor fi invitate în toamna anului curent la Chişinău pentru o discuţie personală cu o comisie germană. În final, vor fi aleşi trei tineri din Republica Moldova care vor merge la Berlin. 

Participanţii vor primi din fondurile Bundestagului german o bursă lunară de 450 euro. Programul acoperă cheltuielile pentru: cazare, primă studenţească pentru asigurarea de sănătate, pentru accidente şi de răspundere civilă, costul transportului la Berlin tur-retur.   Pentru detalii suplimentare, accesaţi: www.bundestag.de/ips

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus