Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-04-10/246-246.html
Data: Apr 10, 2007 (13:27)

Valentin Todercan a fost ales preşedinte al Companiei „Teleradio-Moldova”, iar Adela Răileanu – director al postului naţional de televiziune „Moldova 1”

Cei doi au fost aleşi, marţi, prin vot secret de către membrii Consiliului Observator (CO) al Companiei „Teleradio-Moldova”. Pentru Todercan au votat 7 din cei 9 membri  ai CO, iar pentru Adela Răileanu – 6 din 9. Directorul postului naţional de radio „Radio Moldova” nu a fost ales. Preşedintele CO, Mariana Şlapac, a declarat că pentru această funcţie va fi anunţat un nou concurs.

Noul preşedinte ales al Companiei  „Teleradio-Moldova”, Valentin Todercan a declarat presei după şedinţa CO că îşi doreşte realizarea unor emisiuni de ştiri calitative, transparente, echidistante. La rândul său, Adela Răileanu a declarat că drept prioritate pentru televiziunea publică o constituie elaborarea unui regulament cu privire la organizarea şi desfăşurarea dezbaterilor electorale pentru alegerile locale.

Unii candidaţi pentru funcţiile eligibile ale Companiei au reclamat lipsa de transparenţă în desfăşurarea concursului şi au declarat că vor ataca rezultatele acestuia în instanţa de judecată. Astfel, membrul CO Veaceslav Ioniţă a spus că „îi este ruşine de ceea ce s-a întâmplat”, deoarece, după discuţiile purtate între membrii CO, votul ar fi trebuit să fie altul.

Pentru funcţia de preşedinte al Teleradio Moldova au concurat 11 persoane, pentru cea de director al televiziunii cinci peroane, iar pentru funcţia de director al postului naţional de radio au fost patru candidaţi.