Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.04.2007

Moldova ar putea adera la sfârşitul anului 2007 la Autorităţile Aeronautice Unite

„Ne exprimăm speranţa şi convingerea că în anul 2008 domeniul aviaţiei civile în Republica Moldova se va conforma pe deplin la standardele Uniunii Europene şi va deveni parte integră a standardelor de siguranţă ale UE”, au declarat membrii delegaţiei Autorităţilor Aeronautice Unite (JAA) în cadrul întrevederii de joi, 4 aprilie, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu.

Delegaţia Autorităţilor Aeronautice Unite se află într-o misiune de evaluare la Chişinău în vederea monitorizării situaţiei în domeniul aviaţiei civile, corespunderii acestui sector cu cerinţele Uniunii Europene şi pregătirii ulterioare a unui raport de sinteză pe marginea cererii Republicii Moldova de aderare la această organizaţie în calitate de membru cu drepturi depline. În prezent, Republica Moldova deţine statutul de stat candidat. Raportul urmează să fie prezentat consiliului de directori al Autorităţilor Aeronautice Unite la finele anului curent, care şi va decide asupra acordării statutului de membru. 

Membrii delegaţiei Autorităţilor Aeronautice Unite au mai menţionat disponibilitatea de a oferi Republicii Moldova asistenţă tehnică şi financiară pentru instruirea persoanelor responsabile în vederea preluării şi implementării adecvate a standardelor Uniunii Europene în domeniul aviaţiei. De asemenea, ei au accentuat necesitatea participării Republicii Moldova la întrunirile de lucru ale organizaţiei şi intensificarea cooperării în cadrul organizaţiei cu statele non membre ale UE în scopul eficientizării transferului de experienţă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus