Trimite e-mail | Printeaza
28.03.2007

Comunicat de presa al Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte

D E C L A R A Ţ I Eprivind abuzurile forţelor de ordine

Climatul preelectoral din Republica Moldova este marcat de un şir de evenimente ce au un caracter negativ, care poate aduce grave prejudicii integrităţii procesului electoral, subminând procesul democratic şi afectând imaginea statului în interior şi  peste hotare.

Având în vedere apropierea campaniei electorale, ne exprimăm îngrijorarea că existenţa unor astfel de evenimente riscă să pericliteze buna desfăşurare a alegerilor locale generale din 2007, caracterul democratic, liber şi corect al votării.

În acest context, Coaliţia 2007 dezaprobă acţiunile organelor de forţă, care au avut loc pe data de 27 martie 2007 şi care s-au manifestat prin reţinerea unui grup de cetăţeni care se deplasau la locul comemorării unor personalităţi istorice.

Coaliţia 2007 dezaprobă, în special, reţinerea de către forţele de poliţie a echipei de filmare a postului de televiziune PRO-TV, precum şi sustragerea de la o echipă de filmare a postului de televiziune DTV a casetei şi demagnetizarea acesteia. Este deosebit de îngrijorător faptul că acţiunile represive ale organelor de forţă au recidivat peste o zi, când a fost arestat tirajului ziarului „SP”din Bălţi. Acest şir de evenimente nu lasă loc pentru îndoieli legate de eventuale accidente regretabile, ci, dimpotrivă, sugerează că acţiunile nu au fost deloc întâmplătoare.    Considerăm acţiunile enumerate inadecvate, drept încercări de intimidare a cetăţenilor cu viziuni diferite faţă de cele oficiale şi drept atentat la libertatea de exprimare.

Solicităm autorităţilor şi forţelor de ordine să se abţină de la acţiuni incompatibile cu standardele democratice.

Notă:

1. Pentru a afla mai multe despre activitatea Coaliţiei 2007, contactaţi Secretarul Coaliţiei, Mihai Godea la: 233946, 233948, coalition2007@gmail.com şi/sau Coordonatorul pe comunicare al Coaliţiei, Liliana Viţu la: 0691 49217, 235343, coalition2007@gmail.com. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus