Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.02.2007

BRD Societe Generale uneste Romania cu Basarabia

Managerii locali se vor ocupa de banca achizitionata in Republica Moldova. Patrick Gelin, presedintele si directorul general al BRD, se va ocupa si de Mobiasbanca, aflata pe locul trei in Basarabia, care a fost preluata de Societe Generale, actionarul majoritar al BRD in urma cu o luna.

Pe langa seful BRD, si alti manageri ai bancii romanesti vor primi functii de conducere si supraveghere in institutia preluata. Claudiu Cercel, director in divizia de operatiuni de piata al BRD-Groupe Societe Generale, va deveni membru in consiliul de supraveghere al Mobiasbanca.

Institutia va avea o conducere dupa model corporativ, formata dintr-un consiliu de supraveghere si un comitet director. In raportul financiar al Societe Generale pe 2006 se arata ca Mobiasbanca "va fi administrata in sinergie cu reteaua BRD din Romania".

Este unul dintre putinele cazuri cand manageri romani ajung sa se ocupe de integrarea unor firme achizitionate de multinationale din alte state, fiind o dovada ca francezii sunt multumiti de rezultatele echipei din Romania. Insa la fel de mult conteaza si similitudinile culturale, dar si faptul ca tara noastra este principalul partener economic al Moldovei.

Intergal in Evenimentul zilei

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus